Corsa si drží pozici nejprodávanějšího malého vozu  Německa i Spojeného království

10. 1. 2024Corsa si drží pozici nejprodávanějšího malého vozu Německa i Spojeného království 

  • Už každá čtvrtá nově registrovaná Corsa je poháněná elektřinou
  • Nejvyšší registrace modelů Corsa od roku 2016
Opel corsa
Opel corsa
Prozkoumat
Corsa si drží pozici nejprodávanějšího malého vozu  Německa i Spojeného království Corsa si drží pozici nejprodávanějšího malého vozu  Německa i Spojeného království Corsa si drží pozici nejprodávanějšího malého vozu  Německa i Spojeného království Corsa si drží pozici nejprodávanějšího malého vozu  Německa i Spojeného království

Kompaktní Corsa německé automobilky Opel úspěšně obhájila titul nejoblíbenějšího malého vozu na německém trhu. Podle oficiálních údajů zveřejněných Spolkovým úřadem pro motorovou dopravu (KBA) byla Corsa v roce 2023 už potřetí za sebou nejprodávanějším vozem v segmentu B. Celkový počet nových registrací Corsy dosáhl téměř 54 000, což představuje nárůst zhruba o 7 procent v porovnání s rokem 2022. Corsa tak obsadila první místo ve svém segmentu a její registrace dosáhly nejvyšší úrovně od roku 2016. Předběžné výsledky ukazují, že už každá čtvrtá nově registrovaná Corsa byla poháněná elektrickou energií.

Podobně populární je malý Vauxhall Corsa i ve Spojeném království. Podle údajů o registracích nových automobilů za rok 2023, zveřejněných Asociací výrobců a prodejců automobilů (SMMT), se Corsa stala už potřetí v řadě nejprodávanějším vozem třídy supermini. Se 40 816 prodanými kusy se Corsa v roce 2023 stala nejenom nejoblíbenějším vozem kategorie supermini na britském trhu, ale byla i celkově třetím nejprodávanějším vozem v zemi. Přitom v samotné třídě supermini nechal Vauxhall Corsa druhého konkurenta v pořadí daleko za sebou – náskok Corsy na druhého činil více než 55 %.

Od premiéry v roce 1982 se po celém světě prodalo více než 14,5 milionu vozů Opel/Vauxhall Corsa. V loňském roce Opel uvedl na trh novou edici tohoto bestselleru – s charakteristickou tváří značky Opel Vizor, intuitivním designem kokpitu, novými Intelli-Lux LED Matrix Light světlomety a mnoha dalšími špičkovými technologiemi. V anketě čtenářů magazínu „auto motor und sport“ byla Corsa oceněna za „Nejlepší nový design roku 2023“ v kategorii „Malé vozy“.

Úspěchy na silných západoevropských trzích ukazují, že v době zásadní transformace automobilového průmyslu má Opel s modely Corsa a Corsa Electric optimální nabídku. A v průběhu tohoto roku vyjedou další dva zásadní nové modely: Nástupce populárního modelu Crossland a zcela nový Grandland – a oba tyto modely budou k dispozici také s čistě elektrickým pohonem.

TUkas 

  TUkas AUTO-STAIGER CZ a.s. Praha 10

Po-Pá 8:00 – 18:00 So 8:00 – 14:00