Připraven k akci: Nový Opel Combo se představuje

14. 11. 2023Připraven k akci: Nový Opel Combo se představuje 

  • Čelní maska „Opel Vizor“ poprvé na užitkovém Opelu
  • První v segmentu: Nové Combo přináší matrixové světlomety Intelli-Lux LED Matrix Light do segmentu lehkých užitkových vozů
  • Combo Electric nabízí stoprocentní funkčnost bez lokálních emisí
  • Pohledy dozadu a do bočního mrtvého úhlu se zobrazují v novém digitálním zpětném zrcátku s vysokým rozlišením.
Připraven k akci: Nový Opel Combo se představuje Připraven k akci: Nový Opel Combo se představuje Připraven k akci: Nový Opel Combo se představuje

Opel zveřejňuje první podrobnější informace o novém LUV modelu Combo. Zásadní novinkou je zcela nová čelní maska „Opel Vizor“, díky které se nové Combo okamžitě hlásí jako hrdý člen rodiny moderních vozů Opel. Do přední části jsou dokonale harmonicky zasazeny nejmodernějšími LED-matrixové světlomety Intelli-Lux LED Matrix Light, které nové Combo vnáší do svého tržního segmentu jako úplně první!

Combo nové generace bude k dispozici i s lokálně bezemisním elektrickým pohonem s prodlouženým dojezdem. Samozřejmě kromě elektrického pohonu budou pro nové LUV Combo k dispozici i moderní zážehové a vznětové motory, přičemž vznětové agregáty bude možné kombinovat i s automatickou převodovku. Všechny verze nového Opelu Combo budou k dispozici ve dvou délkách a zákazníci si budou moci zvolit, zda v první řadě chtějí dvě či tři sedadla. Nové Combo vyjede i s pětimístnou kabinou Crew Cab.

První LED-matrixové světlomety ve třídě LUV

Nové Combo je nejen prvním lehkým užitkovým vozem Opel vybaveným adaptivními neoslňujícími světly Intelli-Lux LED Matrix Light, ale také vůbec prvním vozem své třídy s touto technologií. Jakmile Combo vyjede z městské zástavby, jeho s LED-matrixové světlomety s celkem 14 LED elementy se samočinně přepnou na dálková světla a potom už jen plynule upravují dosvit a směrové rozložení světelného kužele. Pokud řídicí jednotka LED-matrixových světel Opelu Combo zaregistruje vpředu jedoucí vůz (v protisměru nebo po směru), bleskově se deaktivují jednotlivé LED elementy tak, aby v žádném případě nebyl řidič druhého vozu oslněn. Obrovskou výhodou tedy je, že řidič Comba jede stále na dálková světla (a má tedy nejlepší výhled) a přitom neohrožuje ostatní účastníky provozu.

Elektrická verze Combo Electric, u které může řidič volit jízdní režimy „Eco“, „Normal“ a „Power“, ujede na jedno nabití nové baterie o kapacitě 50 kWh až 330 km (dle WLTP), což je o 50 km více než u předchůdce! To umožnil další vývoj elektrického pohonu a (poprvé v řadě Combo) využití vysoce účinného tepelného čerpadla, které zlepšuje výkony baterie především při nízkých teplotách. Nové Combo Electric poháněné elektromotorem nejnovější generace o výkonu 100 kW/136 k s točivým momentem 270 Nm dosahuje maximální rychlosti 130 km/h. Díky standardně dodávané palubní nabíječce o výkonu 7,4 kW (na přání 11 kW) lze baterii dobít na veřejné nabíjecí stanici o výkonu DC 100 kW na 80 % kapacity za méně než 30 minut. V novém Combu Electric může řidič pádly za volantem volit tři úrovně rekuperačního brzdění.

Nový Opel Combo Electric: Nekompromisní výkony bez lokálních emisí

Výjimečnou předností nového Opelu Combo Electric je jeho vysoká přepravní kapacita včetně schopnosti tahat těžké přívěsy. Plně elektrická kompaktní dodávka nabízí až 4,4 m3 prostoru pro náklad, což je nejlepší hodnota ve třídě. Elektrické Combo nabízí stejný objem skříně jako sourozenci se spalovacími motory. Na samé špičce svého segmentu je Combo Electric také při hodnocení užitečného zatížení (780 kg) a hmotnosti přívěsu (750 kg).

Detailním vylepšením prošel také kokpit nového Opelu Combo: Nový infotainment s 10-palcovým barevným dotykovým displejem využívá (poprvé v segmentu lehkých užitkových vozech Opel) integrovanou platformu Snapdragon Cockpit od společnosti Qualcomm Technologies, která disponuje vylepšenými grafickými a multimediálními funkcemi. Infotainment je kompatibilní se systémy Apple CarPlay i Android Auto.

Alternativně bude nové Combo k dispozici se speciální dokovací stanicí pro chytré telefony. Po propojení s vozem se pak telefon stane ovládacím panelem infotainmentu a bude jej možné ovládat i pomocí tlačítek na volantu.

Bezpečnější manévrování: Zadní a boční kamery přenášejí obraz do digitálního zpětného zrcátka.

Také pokud jde o ochranu cestujících a ostatních účastníků silničního provozu je Opel Combo nové generace špičkou ve své třídě. Novým bezpečnostním prvkem je systém Dynamic Surround Vision. Ten využívá dvou kamer, z nichž jedna je umístěna nad zadními dveřmi a druhá pod vnějším zpětným zrcátkem na straně spolujezdce. Oba tyto pohledy se zobrazují v novém digitálním vnitřním zpětném zrcátku s vysokým rozlišením. Ve srovnání s běžnými zrcátky má řidič mnohem lepší přehled o situaci kolem vozu, což mu umožňuje bezpečnější manévrování.

K dalším bezpečnostním systémům ve výbavě nového Opelu Combo patří např. inteligentní tempomat, asistenta pro jízdu v pruzích, systém nouzového brzdění a zařízení pro sledování únavy řidiče.

Nové modely Opel Combo se na českém trhu objeví už na jaře roku 2024.

O Opelu

Opel je jedním z největších evropských automobilových výrobců. Díky masivní elektromobilní ofenzívě je Opel lídrem v trendu snižování emisí CO2. Značku založil Adam Opel v německém Rüsselsheimu v roce 1862 a už v roce 1899 začala společnost vyrábět automobily. Opel je součástí skupiny Stellantis NV, která vznikla v lednu 2021 propojením koncernů Groupe PSA a FCA Group. Opel (a jeho anglická sesterská značka Vauxhall) je zastoupený na trzích více než 60 zemí světa a krok po kroku vstupuje na další mezinárodní trhy. Opel momentálně implementuje strategii elektrifikace pro zabezpečení svého trvalého růstu a v zájmu naplnění požadavků zákazníků na mobilitu budoucnosti. Do roku 2024 bude každá evropská modelová řada značky Opel zahrnovat elektrickou verzi. Po roce 2028 se Opel bude v Evropě plně soustředit na elektromobily.

TUkas 

  TUkas AUTO-STAIGER CZ a.s. Praha 10

Po-Pá 8:00 – 18:00 So 8:00 – 14:00