První snímky úchvatného konceptu Opel Experimental

12. 7. 2023První snímky úchvatného konceptu Opel Experimental 

  • Opel Experimental naznačuje budoucnost své značky
  • Přísně aerodynamická karoserie s čistě řešenými splývavými liniemi
  • Osvětlené logo je usazeno ve středu masky - podle koncepce Opel Compass
První snímky úchvatného konceptu Opel Experimental První snímky úchvatného konceptu Opel Experimental První snímky úchvatného konceptu Opel Experimental

Německá automobilka Opel umí překvapit: Právě dnes začala zveřejňovat první detailní snímky a informace o připravovaném konceptu Opel Experimental. Série snímků dokladuje extrémní preciznost této designové studie, která naznačuje budoucí směřování značky Opel. Koncept Opel Experimental rozvíjí oceňovanou designerskou filozofii automobilky Opel „Bold and Pure“.

Opel Experimental otvírá zcela novou vzrušující kapitoly naší značky. Celý koncept byl navržen tak, aby poskytl hmatatelnou vizi toho, kam značka Opel směřuje. Brzy odhalíme další podrobnosti - zůstaňte naladěni na naši vlnu,“ říká Florian Huettl, generální ředitel automobilky Opel.

Jedním z nejcharakterističtějších momentů je jasně viditelný postup nové stylingové koncepce německé značky Opel Compass. Osvětlené logo Opelu „Blitz“ (Blesk) trůní sebevědomě uprostřed čistě řešené masky vozu Opel Vizor. Výrazná grafika červených koncových světel na splývavých plochách karoserie, zbavených samoúčelných křivek a linií, opakuje motiv kompasu i na zádi studie Opel Experimental.

Propracovaná je aerodynamika, přispívající k energetické efektivitě, je již dlouho charakteristickým znakem osobních vozů Opel. Atraktivitu studie doplňují i originálně řešená litá kola. Futuristicky laděné prvky jsou i v interiéru. Jednoduše a zároveň nesmírně efektivně tvarovaná sedadla jsou dokonale ergonomická, což je pro značku Opel už řadu let příznačné.

Studie Opel Experimental se ve světové premiéře představí na autosalonu IAA Mobility v Mnichově (5. až 10. září 2023).

O Opelu

Opel je jedním z největších evropských automobilových výrobců. Díky masivní elektromobilní ofenzívě je Opel lídrem v trendu snižování emisí CO2. Značku založil Adam Opel v německém Rüsselsheimu v roce 1862 a už v roce 1899 začala společnost vyrábět automobily. Opel je součástí skupiny Stellantis NV, která vznikla v lednu 2021 propojením koncernů Groupe PSA a FCA Group. Opel (a jeho anglická sesterská značka Vauxhall) je zastoupený na trzích více než 60 zemí světa a krok po kroku vstupuje na další mezinárodní trhy. Opel momentálně implementuje strategii elektrifikace pro zabezpečení svého trvalého růstu a v zájmu naplnění požadavků zákazníků na mobilitu budoucnosti. Do roku 2024 bude každá evropská modelová řada značky Opel zahrnovat elektrickou verzi. Po roce 2028 se Opel bude v Evropě plně soustředit na elektromobily.

TUkas 

  TUkas AUTO-STAIGER CZ a.s. Praha 10

Po-Pá 8:00 – 18:00 So 8:00 – 14:00