Plně elektrický Opel Astra vyjíždí na první trhy:          V Německu na Astru Electric stačí už 399 EUR měsíčně

13. 6. 2023Plně elektrický Opel Astra vyjíždí na první trhy: V Německu na Astru Electric stačí už 399 EUR měsíčně 

  • První BEV verze v populární řadě Astra
  • Špičkové parametry: Výkon 115 kW/156 k, točivý moment 270 Nm, rychlost 170 km/h
  • Lokálně bezemisní jízda: Akční rádius až 418 km (dle WLTP), baterie 54 kWh
  • Nízká hmotnost: BEV kompaktní pětidveřový model váží jen 1679 kg
  • Atraktivní financování: Skvěle vybavený model na splátky už od 399 EUR měsíčně
  • V ČR se Astra Electric objeví už během letošního podzimu
Opel astra
Opel astra
Prozkoumat
Plně elektrický Opel Astra vyjíždí na první trhy:          V Německu na Astru Electric stačí už 399 EUR měsíčně Plně elektrický Opel Astra vyjíždí na první trhy:          V Německu na Astru Electric stačí už 399 EUR měsíčně Plně elektrický Opel Astra vyjíždí na první trhy:          V Německu na Astru Electric stačí už 399 EUR měsíčně

Opel dnes překonal další milník na cestě k tomu, aby se stal plně elektrickou značkou: Opel Astra, už dlouhé desítky let veleúspěšný modely z širokého portfolia německé značky, je ve své nejnovější podobě nabízen také jako bateriový elektromobil - a na prvním trhu už je možné jej i objednávat. Nový BEV model Opel Astra Electric ve stupni výbavy GS nabízí lokálně bezemisní elektrickou jízdu i na delší vzdálenosti, a to (v Německu) za atraktivní leasingovou cenu 399 EUR měsíčně. Astra Electric ujede dle normy WLTP bez zastávky na dobíjení až 418 kilometrů. K dlouhému dojezdu přispívá i překvapivě nízká hmotnost - nová Astra Electric váží jen 1679 kilogramů. To je velká výhoda, kterou lze doslova cítit při každém sešlápnutí pedálu plynu a v každé zatáčce.

Nová Astra Electric podtrhuje požitek z dynamické jízdy na elektřinu stejně inspirativním, čistým a odvážným designem, který umocňují i speciální 18-palcová kola z lehkých slitin a špičkové výbavy. Řidiče podporuje celá řada elektronických „chytrých“ pomocníků - od systému varování před čelním nárazem (s automatickým nouzovým brzděním) až po adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go a se 360-stupňovou kameru Intelli-Vision. Kromě toho má BEV Astra Electric poprvé na přání k dispozici i systém Intelli-Drive 2.0 s poloautomatickým asistentem pro změnu jízdního pruhu a inteligentním tempomatem. Komfort zvyšuje ergonomické sedadlo řidiče Active Sport s certifikátem AGR, které je součástí standardní výbavy. Plně digitální kokpit Pure Panel® Pro se dvěma 10-palcovými displeji a informační multimediální systém zajišťují dokonalou konektivitu i zábavu.

„Nejnovější generace řady Astra nadchla odborníky i veřejnost hned při svém prvním uvedení na trh,“ říká Florian Huettl, generální ředitel automobilky Opel. „S novým modelem Opel Astra Electric, který je již možné v Německu objednávat, otevíráme další kapitolu úspěšného příběhu našeho bestselleru kompaktní třídy. Poprvé bude Astra plně elektrická, lokálně bezemisní a vhodná pro každodenní používání.“

Zákazníci Opelu, kterým se líbí Astra, mohou nyní v bohatém portfoliu značky Opel vybírat z více alternativ pohonu než u kteréhokoli jiného modelu. Kromě vysoce účinných zážehových a vznětových spalovacích motorů je Astra k dispozici také jako elektrifikovaný Plug-In hybrid a ryzí BEV elektromobil Astra Electric. Ještě letos nabídku doplní bateriové kombi Astra Sports Tourer Electric, které se tak stane vůbec prvním plně elektrickým kombi modelem německé automobilky.

Efektivita, emoce, každodenní použitelnost: Radost jízdy i odpovědnost

Nová Astra Electric přináší radost z jízdy bez lokálních emisí. Elektromotor disponuje výkonem 115 kW/156 k a jeho točivý momentu vrcholí na hodnotě 270 Nm - obojí má řidič k dispozici hned od prvního sešlápnutí plynového pedálu, což zaručuje svižné rozjezdy. K dynamice jízdy přispívá i nízká pohotovostní hmotnost Astry Electric - s 1679 kilogramy je elektrická Astra asi o 100 kg lehčí než její konkurenti, a tak se stává etalonem celé své třídě bateriových elektromobilů. A výjimečná je i maximální rychlostí - zatímco mnoho konkurenčních elektromobilů má rychlost omezenou na 150 km/h nebo 160 km/h, nová Astra Electric se dokáže rozjet až na 170 km/h. V závislosti na preferencích si řidiči Astry Electric mohou vybrat ze třech jízdních režimů: Eco, Normal a Sport.

Astra Electric ukládá energii do kompaktní lithium-iontové baterie o kapacitě 54 kWh, která se vyznačuje kompaktními rozměry, nízkou hmotností a krátkou dobou nabíjení. Celkem 102 bateriových článků sestavených do 17 modulů poskytuje modelu Astra Electric lokálně bezemisní dojezd až 418 kilometrů (dle normy WLTP). Spotřeba Astry Electric činí jen 14,8 kWh elektrické energie na 100 kilometrů jízdy (dle WLTP), což je mj. zásluha i standardně montovanému tepelnému čerpadlu. Pětidveřový vůz je tak nejen dokonalým a efektivním vozem pro každodenní použití, ale také ideálním společníkem na delší cesty. Systém rekuperačního brzdění zaručuje maximální využití pohybové energie. A když je třeba akumulátorovou Astru Electric dobít z vnějšího zdroje, znamená to jen krátkou zastávku u veřejné dobíječky – na 100 kW DC nabíječce se Astra Electric dokáže dobít na 80 % kapacity za přibližně 30 minut. Kromě toho je plně elektrická Astra Electric standardně vybavena třífázovou palubní nabíječkou o výkonu 11 kW pro dobíjení z domácích zásuvek a wallboxů.

Baterie je integrována do podlahy vozu, takže vůbec neomezuje místo pro cestující či zavazadla. Ve standardním pětimístném uspořádání nabízí Astra Electric 352 litrů prostoru pro zavazadla, po sklopení sedadel se využitelný objem zvětší až na 1268 litrů. Další výhodou je nízko položené těžiště vozu - Astra Electric je díky tomu velmi stabilní a řidič může vychutnávat dynamické průjezdy zatáčkami. Torzní tuhost skeletu Astry Electric byla navíc zvýšena o výrazných 31 % ve srovnání s již tak vynikajícími ostatními verzemi řady Astra.

Opel Astra Electric GS: Špičková výbava a atraktivní styl už ve standardu

Díky vysoké torzní tuhosti karoserie a rozsáhlým opatřením k utlumení hluků cestují pasažéři Opelu Astra Electric mimořádně komfortně. Například bezpečnostní laminovaná skla oken (standardní výbava) účinně izolují interiér od okolního prostředí. Ergonomické sedadlo řidiče Active Sport nabízí řidičům Astry Electric nejvyšší úroveň komfortu sezení. Sedadlo, které se pyšní certifikátem AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Akce za zdravá záda), vyniká skvělým bočním držením těla a lze jej všestranně manuálně i elektricky nastavovat. Komfort v chladných dnech zvyšuje elektrické vyhřívání sedadel a volantu, zatímco dvouzónová automatická klimatizace zaručuje příjemnou teplotu v interiéru během horkých dnů.

Nová Astra Electric nabízí standardně celou řadu dalších technologií a asistenčních systémů, např:

  • Kompletní LED osvětlení: Hlavní světlomety, denní světla, mlhovky, koncová světla…
  • Systém varování před čelní kolizí s automatickým brzděním a detekcí chodců
  • Systém udržování v jízdním pruhu
  • Rozpoznávání dopravních značek
  • Detektor únavy řidiče
  • Adaptivní tempomat s funkcí „Stop and Go“
  • Parkovací senzory vpředu i vzadu
  • Kamera Intelli-Vision s úhlem záběru 360 stupňů
  • Klimatizaci s tepelným čerpadlem

V nové Astře Electric slaví premiéru na přání dodávaný systém Intelli-Drive 2.0, který integruje řadu elektronických asistentů a poprvé je kombinuje s poloautomatickým systém změny jízdního pruhu a inteligentním tempomatem. Pokud je cílový jízdní pruh volný, asistent malými pohyby volantu navede Astru Electric do požadovaného jízdního pruhu. A inteligentní tempomat zajistí, že - pokud to řidič potvrdí - se rychlost vozidla při dosažení nového rychlostního limitu odpovídajícím způsobem sníží neb o zvýší až na tento limit. Špičkové adaptivní světlomety Intelli-Lux LED® Pixel Light se 168 LED prvky ještě více zvyšují bezpečnost.

Plně digitální panel Pure Panel® přenáší řidiče do moderního světa kokpitu. S využitím integrované platformy Snapdragon® Cockpit od Qualcomm Technologies jsou informační a zábavní systémy modelu Astra Electric vybaveny vylepšenou grafikou, multimédii a funkcemi počítačové vizualizace. Přístrojový štít se dvěma velkými 10-palcovými širokoúhlými displeji zobrazuje všechny důležité funkce, jako je stav nabití baterie nebo dojezd, přičemž důležitá nastavení, jako je například klimatizace, lze stále snadno upravovat stisknutím tlačítka. A díky velkému head-up displeji a systému hlasového ovládání se řidič může vždy plně soustředit na silnici a dopravní situaci.

Astra Electric působí na první pohled moderním a dynamickým dojmem. Nový BEV model z nabídky značky Opel standardně vyjíždí na 18-palcových pětipaprskových kolech z lehkých slitin v černém lesklém provedení. Atraktivní styling Astry Electric doplňuje dvoubarevné lakování se střechou a kryty vnějších zpětných zrcátek v karbonově černé barvě.

TUkas 

  TUkas AUTO-STAIGER CZ a.s. Praha 10

Po-Pá 8:00 – 18:00 So 8:00 – 14:00